سفارش تبلیغ
صبا ویژن

لیست مکان های دیدنی قشم + آدرس و جزئیات

در هنگام تصمیم گیری برای انتخاب مقصد سفر، با شنیدن نام جزیره قشم اکثرا به یاد مراکز خرید می‌افتند و کمتر کسی هست که برای تفریح و گردش به این جزیره سفر کند. در صورتی که با خرید بلیط هواپیما و یا با ماشین شخصی و .. به این جزیره سفر کرده‌اید حتما زمانی را به بازدید از مکان های دیدنی قشم اختصاص دهید. جزیره قشم یکی از منابع اصیل باستانی و جزو میراث فرهنگی و طبیعی ایران و جهان است.

ژئوپارک جزیره قشم، نخستین و تنها ژئوپارک خاورمیانه است که در سال 2006 در یونسکو به ثبت رسیده است. ایران ششمین کشور دارای ژئوپارک در آسیاست. ژئوپارک‌ها مکان‌هایی با پدیده‌های شگفت‌آور زمین‌شناسی و جالب توجه به شمار می‌آیند و ممکن است دارای آثار بوم‌شناسی، باستان‌شناسی، تاریخی و میراث فرهنگی و طبیعی باشند.

ژئوپارک قشم دارای 25 ژئوسایت است از جمله: دره‌ ستارگان، کورکوراکوه، بام قشم، دره تندیس‌ها، دره شور، تنگه چاه‌کوه، نمکدان، کریان، موزه‌ ژئوپارک، پهنه‌های گلی، ساحل کرق، دره قاضی، تنگه اولی، بصیرا، چاکویر، جزایر ناز، ژئو لینک، باسعیدو، خلیج دیرستان، جنگل حرا، ساحل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها، صخره خرچنگ‌ها، روستای لافت، غار خربس، تالاب پرندگان دو کوهک و تنگه چاهکوه است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم.

به طور کلی در این مقاله قصد داریم تا بهترین جاهای دیدنی قشم را همراه با نقشه و آدرس و عکس‌های زیبایش نشان دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید.

1- جنگل حرا

جنگل حرا یا جنگل مانگرو یکی از جاذبه‌های طبیعی و بسیار زیبا در جنوب کشور عزیزمان ایران است. بخش بزرگی از این جنگل از مکان های دیدنی قشم به شمار رفته و بسیار پر طرفدار است. این جاذبه شهرت جهانی دارد و در لیست جاهای دیدنی قشم و میراث طبیعی کشور به شمار می‌رود.
جذابیت این جنگل در زمان‌هاییست که این درختان در آب فرو رفته‌اند و پس از پایین رفتن آب، جنگلی فوق‌العاده شگفت‌انگیز با جزایری ناشناخته و هیجان‌انگیز را جلوی دیدگان گردشگران به نمایش می‌گذارد.

جنگل حرا واقع در شمال غربی جزیره قشم با وسعتی معادل 82,360 هکتار در سال 1351 به‌عنوان “منطقه حفاظت شده حرا” معرفی گردید؛ سپس در سال 1354 با افزایش وسعت به 85,686 هکتار، عنوان پارک ملی را به خود اختصاص داد.
این جنگل دیدنی قشم در سال 1356 به شبکه جهانی انسان و زیست‌کره یونسکو ملحق شد. این منطقه هم ‌اکنون توسط اداره کل محیط زیست استان هرمزگان محفاظت می‌شود.

2- جزایر ناز یا در گویش محلی “دوکرده”

جزایر ناز قشم متشکل از دو جزیره فاقد ساحل شنی احاطه شده با دیوارهای صخره‌ای با ارتفاع 5 تا 10 متر. در زمان جزر آب این جزیره با باریکه‌ای یک کیلومتری از شن‌های رنگی به جزیره قشم متصل است پدیده‌ای بسیار شگفت آور از جاهای دیدنی قشم به نام تامبلو .

جزایر ناز در زمان مد، فقط از ساحل قشم نمایان است؛ اما زمانی که سطح آب پایین می‌رود، راه نسبتا باریکی با قابلیت پیاده‌روی بین این دو جزیره باز می‌شود. در واقع دو جزیره قشم و ناز مدام به ساحل متصل و دوباره جدا می‌شوند؛ به همین دلیل به این جزایر، ناز می‌گویند؛ گویی دریا هر روز محکوم به کشیدن ناز این جزایر کوچک در نزدیکی ساحل است.

3- دره ستارگان

از دیگر مکان های دیدنی قشم با قدمت بیش از 2 میلیون سال (دوره زمین‌شناسى سنوزوئیک) که از پدیده‌های زمین‌شناسی شامل: دیواره‌های بلند، ستون‌های عظیم و مخروط‌های نوک تیز است و در اثر عوامل طبیعی از جمله فرسایش ناشی از رگبارهای فصلی، آب‌های سطحی و تندبادها شکل گرفته و دارای لایه‌ها و حفره‌های متعدد در ستون‌هاست.

دره ستارگان یکی از پرطرفدارترین ژئوسایت‌ها در قشم است که مردم محلی به آن، “استاله کفته” یا “استار افتیده” به‌ معنای «ستاره افتاده» می‌گویند. بومی‌های این منطقه معتقدند که برخورد یک ستاره (شهاب سنگ) به زمین، باعث پرتاب‌شدن سنگ و خاک به هوا شده و در نتیجه آن این دره شکل گرفته است و به همین دلیل آن را ستاره افتاده نامیده‌اند.

به دلیل بکر بودن این مکان ستاره‌های آسمان در شب کاملا ملموس و دست یافتنی به نظر می‌رسند. برای عکاسی در شب و تماشای ستارگان این مکان را از دست ندهید.

4- تنگه چاه کوه

فرسایش ناشی از باد و باران در طی میلیون‌ها سال صخره‌ها و تندیس‌هایی را روی سنگ‌های رسوبی در تنگه چاهکوه با عمق 100 متر در مجاورت روستای چاهوی، از بهترین جاهای دیدنی قشم به وجود آورده است.
در کف این دره، حفره‌هایی کم عمقی قراردارد که محل ذخیره آب‌های جاری به شمار می‌روند. گذشتگان آب این دره را مقدس دانسته و برای درمان بیماری‌ها و شفا استفاده می‌کردند.

بازدید از این مکان برای افراد عادی ساده نیست و گاهی نیاز به مهارت‌های کوهنوردی و صخره‌نوردی دارد. ساعت مناسب برای بازدید از 8 صبح تا 17 عصر بوده و حدودا 3 ساعت زمان می‌برد.

5- غار خربس

در دنباله چین خوردگی‌های رشته کوه زاگرس “غار خربس” دارای پیشینه‌ای از دوران مادها با معماری عجیب و پر رمز و راز قرار گرفته که از دیگر مکان های دیدنی قشم است. این غار در 17 کیلومتری قشم واقع شده دارای معماری صخره‌ای، احاطه شده توسط تپه‌های مرجانی کوتاه و بلند است و به عقیده برخی از محققان نیایشگاه مهرپرستی یا پرستشگاه آناهیتا (خدای آب) بوده است.

 با وجود این که غار خربس یک مکان گردشگری بسیار زیبا در جزیره قشم محسوب می شود و حتی در گذشته های دور یک مکان برای سکونت بوده، اما در اطراف آن هیچ پوشش گیاهی مشاهده نمی شود. 

وجود پله های سنگی که راه را برای رسیدن به غارها راحت می سازند، سبب شده تا افراد و کسانی که برای گردشگری به جزیره قشم سفر می کنند، راحت تا بالا و غارهای کوچک خربس بروند و از آن ها بازدید کنند.

 

ساختار این غار مشابه دخمه‌های آذربایجان، کردستان، لرستان، اهواز، شوشتر و بوشهر است. دلیل شکل‌گیری این غار فروکش کردن آب دریا در کوه و ایجاد حفره‌های تودرتو بوده و مردمان نیز شکل خاصی به این اثر بخشیده‌اند.
روایت‌های دیگر حاکی از آن است که مردم این منطقه پیرو آیین زرتشت شدند و از آن به ‌عنوان «استودان» استفاده می‌کردند؛ یعنی جایی که استخوان ‌های مردگان را در آیین زرتشت نگه می‌دارند.
نظریه دیگر هم  بر این مبناست که این غار پناهگاه بومیان در زمان حمله دزدان دریایی بوده است.

6- غار نمکدان

قدمت غار نمکی قشم به 570 میلیون سال قبل (دوره کامبرین) یعنی خیلی قبل‌تر از پیدایش دایناسورها  می‌رسد و متعلق به زمان پیدایش تریلوبیت‌ها (بندپایان اولیه) است. این غار دارای قندیل‌های نمکی زیادی است که قندیل‌های جوان آن متعلق به 6 میلیون سال قبل هستند(زمان تکامل انسان ها).

این گنبد نمکی از سنگ‌های آذرین به وجود آمده و ترکیبی از سنگ و نمک است. این غار محلی برای استخراج نمک خوراکی و طبی است و در لیست جاهای دیدنی قشم قرار دارد. این غار در سال 1390 به عنوان یک اثر طبیعی در میزاث فرهنگی ایران به عنوان یک ژئوسایت در قشم به ثبت رسیده و اگر بدون تغییر باقی بماند به تنهایی در لیست میراث جهانی ثبت می شود.

نهر آب نمک در این غار از دیگر مکان های دیدنی قشم است و قسمت‌های سرخ رنگ بستر این چشمه که از رسوبات نمک و گل اُخرا (خاک نسوز) تشکیل شده توجه بسیاری را به خود جلب می‌کند. وجود ترکیبات دیگری همچون آهن و هماتیت نیز در پیدایش این رنگ بی اثر نیست. جریان آب در این نهرها گاهی به حدی شفاف می‌شود که می‌توان انعکاس قندیل‌ها را در آن ببینید و شگفت‌زده شوید.

یکی دیگر از شگفتی‌های این غار مشاهده بیش از ده رنگ مختلف در دالان‌های این گنبد نمکی عظیم است و لزوما تمام بخش‌های آن سفید رنگ نیست.

7- دشت بوخو

در قلب گنبد نمکی جزیره در نزدیکی بندر دولاب، بلندترین قله جزیره قشم کوهی به نام بوخو با ارتفاع 350 متر قرار دارد. در کوهپایه این کوه دشت وسیع و سرسبزی قرار گرفته که پس از زمستان های پر باران بسیار سبز و دیدنی است.

این دشت پناهگاه امنی برای خرگوش‌ها، آهوها، زنبورهای عسل، روباه‌ها و رشد انواع گونه‌های گیاهی می‌باشد که بلندی بوته‌های این دشت گاها با یک متر هم می‌رسد. مسیرهای منتهی به این دشت بسیار صعب العبور بوده و به همین دلیل هم فضای بکر و آرامش بخشی را دارد. این دشت از جاهای دیدنی قشم است که جز سرمایه‌های زیستی جزیره به شمار می‌رود.

8- خلیج دیرستان

قرار گیری جزیره هنگام با فاصله کمی از قشم، همانند جاهای دیدنی کیش پناهگاهی مناسب و امن برای بسیاری از آبزیان خاص ازجمله: انواع پستانداران دریایی، لاک پشت های دریایی، ماهی های زینتی و شیلاتی و تنوع زیاد بی‌مهرگان دریایی.

دلفین بینی بطری از پستانداران دریایی بسیار مهم این زیستگاه مرجانی بوده و به خاطر شرایط خاص زیستی جزیره، در این منطقه حضور دائمی دارد.

9- صخره خرچنگ ها

همان طور که مشخص است این ساحل صخره ای، زیستگاه گونه های مختلفی از خرچنگ هاست. روی این ساحل صخره ای طبقات سنگی از نهشته های آهکی تشکیل شده است و روی آن آثاری از فعالیت جانوران دریایی قابل مشاهده است.

10- بندر لافت

وجود جاذبه‌های متعدد تاریخی و طبیعی از جمله: اکو موزه، اسکله باستانی، چاه‌های طلا، ساحل و معماری بی‌نظیر و نخلستان‌ها در روستای تاریخی لافت معروف به روستای بادگیرها؛ به تعداد بهترین جاهای دیدنی قشم افزوده است.
قدمت این روستا به هزاره اول قبل از میلاد مسیح می‌رسد و از اولین سکونت‌های مردم در قشم بوده است.
بسیاری از تاریخدانان منطقه‌ای مشهور به هلال (شکل کنونی جزیره قشم) را به ‌عنوان مهد تمدن بشری می‌شناسند؛ منطقه‌ای که در قسمت جنوبی خود، به سواحل خلیج فارس می‌رسد؛ بنابراین می‌توان این‌ طور اظهار کرد که کرانه‌های خلیج فارس نقطه آغاز تمدن بشری هستند و شواهدی نیز حاکی بر آن است که به احتمال زیاد خلیج فارس اولین دریایی بوده که انسان بر روی آن کشتی رانی کرده است.

طبق همین شواهد تاریخی، فنقیان، سومریان، بابلیان و ایلامیان و سپس ایرانیان، یونانیان و اعراب اولین گروه‌های انسانی و اولین تمدن‌های تاریخی بودند که در آب‌های خلیج فارس به کشتیرانی پرداخته‌اند. در ضمن باید بدانید که بقایای گورهای باستانی در ایلام و بحرین و کاوش ‌های مقدماتی باستان‌ شناسان در پیرامون بندر لافت، همه و همه شواهدی هستند که آغاز تمدن از این نقطه را تایید می‌کنند. اگر به تاریخ علاقه دارید بازدید از این مکان را حتما در چک لیست سفر داخلی خود قرار دهید.

11- بام قشم

ارتفاعات گسترده‌ای در غرب جزیره قشم که بر فراز آن می‌توانید مناظر زیبایی از جنگل‌های حرا، سواحل جزیره و مناظر بی‌بدیل فرسایش ژئوپارک را مشاهده کرد. بام قشم از فلات‌ها و از مهمترین مکان های دیدنی قشم است.

محققان باستان‌‌شناسان طی تحقیقات و پژوهش‌های گسترده در بام قشم، قطعات سنگی پرداخت شده، ساختاری شبیه به فاضلاب یا زهکشی، محوطه ‌های زندگی، چند فضای بسته نسبتا سالم شبیه به آغل حیوانات یا انبار، و ابزارها و وسایلی را کشف کرده‌اند که نشان از زندگی انسان‌های اولیه در این منطقه دارند. قدمت اشیای کشف شده در بام قشم را بیش از 150 هزار سال (اواخر پارینه سنگی قدیم و پارینه سنگی میانی) تخمین زده‌اند. کشف این ابزارها وجود نئاندرتال ‌ها را در دوره پارینه سنگی در این جزیره اثبات کرد.

12- تنگه چاکاویر

تنگه چاکاویر یکی دیگر از جاهای دیدنی قشم است که در طی میلیون‌ها سال بر اثر تندباد‌ها و فرسایش آبی به وجود آمده است.

حفره‌‌ها و فرورفتگی‌های مقعر روی دیواره‌های سفید مایل به خاکستری این ژئوسایت هر بیننده‌ای را به حیرت می‌آورد. حفره‌های کف تنگه با آب باران پر می‌شوند و رنگ آبی آن‌ها در کنار رنگ روشن دیواره‌ها چشم ‌اندازی بی‌نظیر را خلق می‌کند.  این تنگه در نزدیکی روستای گوران قرار گرفته و محل مناسبی برای عکاسی و یک تجربه هیجان انگیز به شمار می‌آید.

13- کورکوراکوه

در شرق روستای گیاهدان و در 25 کیلومتری شهر قشم ژئوسایتی دیگر از مکان های دیدنی قشم قرار گرفته است. شکل فرسایشی و غالب این ناحیه از شست و شوی دامنه و ایجاد تراکم بالایی از سبکه شیارهای فرسایش و زهکش ایجاد شده است که بدلند یا هزاردره نامیده می‌شود. این ژئوسایت ارزش زیبایی شناختی بالایی دارد و منظره‌ای شگفت‌انگیز برای بازدید و عکاسی محسوب می‌شود.

14- دره تندیس ها

یکی از جاذبه های طبیعی این جزیره، دره تندیس ها می باشد. این دره متفاوت که بر اثر فرسایش و عوامل جوی به وجود آمده، یکی از زیباترین مکان های گردشگری است که به خوبی تعحب افراد را بر می انگیزد‌.

زمانی که برای بازدید از دره می روید، علاوه بر صخره و کوه هایی که به شکل های جالب بر روی هم قرار گرفته اند، می توان وجود صدف هایی که حتی برخی از آن ها فسیل شده اند را هم مشاهده کنید. خب قطعا وجود این صدف ها در یک دره یک موضوع عجیب است، اما نکته فابل توجهی که درباره دره تندیس وجود دارد، این است که این دره در گذشته جزوی از دریا بوده و به مرور زمان و به دلیل عوامل جوی از سطح دریا جدا شده و به یکی از دره های جزیره قشم تبدیل شده است.

 شما برای بازدید کردن از این دره می توانید بلیت هواپیما قشم را تهیه کنید و سپس برای بازدید از دره تندیس ها و دیگر مکان های گردشگری قشم بروید.

معرفی چند جاذبه گردشگری مشهور در قشم 

همان طور که قطعا تا کنون می دانید، قشم یکی از جزایر گردشگری پر طرفدار محسوب می شود. این جزیره جاذبه های مشهوری دارد که گردشگران می توانند نام این مکان ها را در لیست خود قرار دهند که در هنگام سفر قشم، از آن ها هم بازدید کنند.

البته نکته قابل توجهی وجود دارد ابن است که اکثر این جاذبه های گردشگری قشم، به صورتی طبیعی و بدون دخالت انسان ها درست شده اند و منظره ای فوق العاده حیرت آور را از طبیعیت به وجود آورده که بازدید از آن ها حداقل برای یک بار هم برای هر فردی واجب است.

همچنین جزیره قشم مکان ها و جاذبه های گردشگری بسیار زیادی دارد که برای معرفی آن ها به یک مقاله اختصاصی تر نیازمند است. اما در ادامه مقاله ما چند جاذبه و مکانی که مشهور تر هستند و بازدید از آن ها حیرت را با خود همراه دارد، به شما معرفی می کنیم. برخی از مشهورترین و زیباترین این جاذبه ها عبارت اند از؛

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش کردیم تا مهم‌ترین جاهای دیدنی استان قشم را همراه آدرس و نقشه با توضیحات کامل به شما توضیح دهیم. امیدواریم که با هرگونه سبک های مختلف سفر بتوانید از دیدن این جزیره زیبا لذت ببرید. شما می‌توانید بسته به شهری که در آن قرار دارید با هواپیما یا قطار به قشم سفر کنید.

 

منبع: روگو